Herdenking 4 mei 2019 Vaassen

Nationale Dodenherdenking 2019.

Dit jaar was er de Nationale Herdenking in Vaassen met het thema: Vrijheid geef je door!

Op 4 mei hebben we in Vaassen allen herdacht – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”

Vanaf 19.15 u was het verzamelen op de Oude begraafplaats aan de Apeldoornseweg om vervolgens gezamenlijk om 19.20 uur met de plechtigheid te beginnen. Het koor Hosanna verleende de muzikale medewerking waarna een kranslegging plaatsvond bij de gesneuveld gealiieerde militairen die daar begraven liggen. Na de plechtigheid vertrok men in een stille stoet naar het monument bij het Royal Vaassen. Om 20.00 u werd 2 minuten stilte gehouden met aansluitend de kransleggingen, de muzikale medewerking werd verleend door het  Vaassens Fanfare Korps. Vervolgens vertrok de stoet naar het Marktplein waar  een toespraak was door de voorzitter van de Oranjevereniging Vaassen, een afgevaardigde van de gemeente Epe, wethouder Visser. De wethouder sprak over het thema: Vrijheid geef je door”. Brecht Huntink leerling van basisschool de Violier uit Vaassen las een gedicht voor. Muzikale ondersteuning werd verzorgd door David Sirre.

Na de plechtigheden was er gezamenlijk koffie/ thee drinken in De Speulbrink.

De onderstaande foto’s  geeft een indruk weer van de Nationale Dodenherdenking in Vaassen.

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.