Pleinmarkt Cultuur en Welzijn 2019

Op zaterdag 14 september vindt in de Hoofdstraat en rond de Grote Kerk van 10.30 – 15.00 uur de jaarlijkse Culturele Pleinmarkt Epe plaats.

Deze Pleinmarkt biedt aan verenigingen, stichtingen, niet-commerciële instellingen en organisaties een platform om zich op het gebied van Kunst, Cultuur en Welzijn te presenteren.

Stichting Broken Wings ’40 – ’45 doet ook dit jaar weer mee met een eigen informatiestand. Hier kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over wat stichting Broken Wings nastreeft alsook over de vele activiteiten op het gebied van educatie aan alle scholen in onze gemeente en regio, herdenkingen, historisch onderzoek, documentatie en instelling van gedenkplekken (o.a. zuilen, monumenten, plaquettes) op historische plaatsen in onze gemeente ter nagedachtenis aan inzet en offers van heldhaftige mensen tijdens WOII.

  • Gedenkplek familie Van Essen

Onder bijna zomerse omstandigheden nam ook stichting Broken Wings vandaag, 14 september 2019, deel aan de jaarlijkse culturele Pleinmarkt rond de Grote Kerk in Epe.

Tijdens de Culturele Pleinmarkt in Epe op 14 september kunt u in de informatiestand van stichting Broken Wings ’40 – ’45 een ‘kavel’ kopen à € 25,- per stuk van de op 18 april jl. onthulde gedenkplek waar tijdens WOII de boerderij stond van de familie Herman en Johanna van Essen.

  • Groene Vingers ?

Heeft u groene vingers of vind u het leuk om af en toe te helpen bij het onderhoud op deze plek, dan ben u van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adrie Pol, bestuurslid van stichting Broken Wings en portefeuillehouder van Gedenkplek Van Essen. Meld u aan via tel.nr.: 06 – 546 834 89.

  • Verhalen vertellers

In het kader van de viering en herdenking van 75 jaar Vrijheid van 17 april t/m 5 mei 2020 zal de gedenkplek Van Essen een prominente rol vervullen. Het ligt in de bedoeling om op deze locatie een aantal gastlessen en/of vertellingen te verzorgen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar enkele Vertellers. Tel.nr.: 06 – 546 834 89.                          

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.