Poppy day 2019

De jaarlijkse Poppy Day herdenkingen vond dit jaar plaats op zaterdag 9 novmeber.
Epe : 11.00 uur op de Oude Begraafplaats aan de Tongerenseweg, Epe.
Vaassen : 14.00 uur op de Algemene Begraafplaats, Apeldoornseweg, Vaassen.

Beide herdenkingen zijn gerelateerd aan Remembrance Day (11 november), de dag waarop het Verenigd Koninkrijk alle gesneuvelden, tijdens WOI, WOII en alle gewapende conflicten sindsdien, herdenkt. Als eerbetoon aan de nagedachtenis van 33 in onze gemeente en regio omgekomen en begraven geallieerde vliegers organiseert stichting Broken Wings sinds 1998 deze herdenkingen.

Ook dit jaar, aan de vooravond van de viering en herdenking van 75 jaar Vrijheid in Nederland, hebben we stil gestaan bij het offer dat deze jongemannen (in de leeftijd tussen 19 en 29 jaar) brachten bij de bevrijding van ons land.

Voorafgegaan aan de herdenking vertrokken de belangstellenden onder begeleiding van de Piper Joeb Koppenrade naar de graven.
De belangstellenden werden welkom geheten door Adrie Pol, vice voorzitter van stichting Broken Wings ’40 – ’45 . Een speciaal welkom was er voor John Burell. Hij was voor deze poppy Day herdenking speciaal overgekomen uit Engeland om dit hier met ons samen te herdenken in de Epe en Vaassen.

Daarna volgde ‘Nimrod’ thema uit Enigma Variations (Edward Elgar). Dit gevolgd door The Ode of Remembrance uit ‘For the Fallen’ van R. L. Binyon, dit werd verzorgd door sir John Burelll en Hetty Achterhuis.

Na The Last Post was er 1 minuut stilte met aansluitend het Wilhelmus & God save the Queen. Na het leggen van bloemen namens gemeente Epe, Broken Wings en dhr sir John Burell en het plaatsen van de Poppy kruisjes door andere aanwezigen was er een eresaluut van de Oud Mariniers o.l.v. Henk Elzerman. Tot slot was er een kort dankwoord van vice-voorzitter en een Ereronde langs de graven door Piper Joeb Koppenrade werd de herdenking afgesloten.

Muzikale begeleiding werd verzorgd door:
Muziekver. Prins Bernhard en Piper Joeb Koppenrade (Epe), Vaassens Fanfare Corps en Piper Joeb Koppenrade (Vaassen).

Tevens verleenden Wijkcentrum Burgerenk, Wilhelmina Vereniging Epe en leden van Contact Oud Mariniers hun medewerking.

Klik hier voor de films en foto’s die “Vaassen Actief” hebben gemaakt van de Poppy Day herdenkingen 2019 in Epe en Vaassen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.