Gastlessen 2019

Donderdag 11 april
Op donderdag 11 april tussen 9.00 – 15.00 uur vonden er vertellingen plaats op Oude Begraafplaats in Epe (Tongerenseweg) aan de brugklassen C.S.G. De Noordgouw uit Heerde.
Ongeveer 175 brugklasleerlingen kwamen weer op bezoek maar ook werd een bezoek gebracht aan Villa Jacoba en de monument bij Klementbrug in Heerde.

Net als voorgaande jaren werd per groep in 15 á 20 minuten de geschiedenis van gesneuvelde geallieerde militairen verteld die hun laatste rustplaats hebben op de Oude Begraafplaats in Epe.

Na het verhaal was er voor de leerlingen gelegenheid om nog vragen te stellen, foto’s maken, de graven bekijken en hun aantekeningen bijwerken. Na 30 minuten vertrokken de leerlingen naar een ander locatie.

Maandag 15 april
Vandaag was stichting Broken Wings aanwezig op De Sjofar Prinses Beatrix.
Voor groep 7-8 waren wij als gastsprekers aanwezig en hebben een gastles te verzorgd over gebeurtenissen in deze omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ruim 2 uur lang hebben de kinderen ademloos zitten luisteren en goede vragen gesteld, wat een interessant verhaal! Wij hebben met veel plezier het verhaal over Poppyday aan de kinderen mogen vertellen.

Dinsdag 7 mei 2019
Dinsdag 7 mei 2019 was Broken Wings te gast bij CBS “De Violier” in Vaassen. Dit jaar gaf dhr Wim van Norel een gastles over gebeurtenissen van zijn vader, Willem van Norel, tijdens de meistaking van 1943.
Het thema van gastles was: “Ter dood veroordeeld, maar ontsnapt”
We gingen terug naar de meistaking van mei 1943 in de Klokzeepfabriek in Heerde. Willenm van Norel wordt als aanstichter aangewezen en wordt door de Duitsers opgepakt en afgevoerd. Zijn vonnis: de doodstraf. Toch zal het niet zover komen en weet te ontsnapten.
Ruim 1.5 uur lang hebben de kinderen ademloos zitten luisteren en het was een interessant verhaal!

Donderdag 03 oktober 2019
Stichting Broken Wings was donderdag 03 oktober 2019 aanwezig op de Gerardus Majella in Vaassen. Voor groep 7-8 waren wij als gastspreker aanwezig en hebben onze jaarlijkse gastles verzorgd. We gingen naar 28-09-1945 toen de Hallifax EB 215 gevechtsvliegtuig neer stort en navigator David Griffin de crash als enige overleeft.

Ruim 1,5 uur lang hebben de kinderen zitten luisteren en goede vragen gesteld, het was een interessant verhaal!

Donderdag 10 oktober 2019
Namens Stichting Broken Wing hebben Hans Achterbergh en Jaap v. huffelen bij Het Verscholen Dorp een gastles verzorgd voor groep 8 van de Violier uit Vaassen. Er werd een rondleiding gegeven, er werden opdrachten gemaakt en bezichtinging van de verblijven.