Herdenking Poppyday 2022

Poppy Day-herdenkingen 2022 in Epe en Vaassen

Het werden twee indrukwekkende Poppy Day-herdenkingen, geleid door Broken Wings-voorzitter Adrie Pol, waarbij bloemen en poppy-kruisjes bij de graven werden gelegd.  Met het voorlezen van de namen van gesneuvelde geallieerde vliegeniers, door John Burrell (nabestaande RAF piloot), heeft de Stichting Broken Wings ’40-’45 op zaterdag 12 november op begraafplaatsen in Epe en Vaassen in totaal 33 mannen herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Eper grondgebied hun leven gaven om ons in vrijheid te kunnen laten leven.

Namens het College B&W werden door Wethouders: Mw. L. de Waard & Mw. A. van Loon bloemen gelegd bij de graven in Epe en door Burgemeester T. Horn bloemen gelegd bij de graven in Vaassen.

De erewacht werd verzorgd door Oud Mariniers, leden van COM Veluwe. Op beide begraafplaatsen was er muzikale begeleiding door piper Joeb Koppenrade voor vertrek naar de graven en de ereronde langs de graven. Daarnaast speelde in Epe muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst en Vaassens Fanfare Corps op de begraafplaats in Vaassen.

Om een indruk te krijgen van de herdenkingen volgen hieronder enkel foto’s.

De toespraak van de voorzitter Broken Wings voorgelezen tijdens de poppyday herdenking 2022.

Foto Epe

Foto Vaassen