Gastdocent

Voor de werkgroep Scholenproject zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger, bij voorkeur met pedagogische en didactische achtergrond, die op scholen in de gemeente Epe over de regionale geschiedenis van WOII wil vertellen.

Door de vele aanvragen voor presentaties en herdenkingen over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Epe is Stichting Broken Wings op zoek naar nieuwe gastdocenten. Stichting Broken Wings bezoekt scholen en vertelt daar de verhalen over de vliegtuigcrashes van geallieerde bomenwerpers boven Vaassen, Epe en omgeving, waarbij vele bemanningsleden om het leven zijn gekomen. Zij liggen begraven op de begraafplaatsen van Vaassen en Epe. Ook geven we rondleidingen bij Het Verscholen Dorp, Vierhouten en vertellen we Tweede Wereldoorlogsverhalen uit overleveringen. Stichting Broken Wings zoekt voor scholen en belangstellenden vertellers en gastdocenten die ons team komen versterken.
De gastlessen vinden plaats onder schooltijd in de klas, maar ook op historische plekken, zoals “Het Verscholen Dorp” of 1 van de vliegtuigcrash-plekken. Door middel van een PowerPoint-presentatie, lesbrief en meegebracht materiaal wordt verteld wat er tijdens de oorlog gebeurd is in de omgeving. Interesse? Neem contact met ons op. Dat kan via onze Facebookpagina of onze website: www.brokenwings.nl. We horen graag van u!

Kijk ook voor meer informatie op www.brokenwings.nl en op onze Facebookpagina.