Contacten met nabestaanden.

Broken Wings onderhoud het contact met nabestaanden van de gevallen vliegers ino.a. Engeland en Australie. De bemanningsleden waren jong, onder de dertig, vaak net 20.,met ouders,vrouwen en verloofdes,neven en nichten die achter bleven zonder precies te weten wat hun dierbaren was overkomen. Recent kwamen onverwachts weer familieleden met ons in contact.

In augustus  (2014) werd Hans Achterbergh gebeld door Karl Sherwin. Karl stond bij de begraafplaats in Vaassen. Hij is vrachtwagenchauffeur en rijdt wekelijks van Noord Ierland naar Zweden met een koelwagen vlees. Op die dag moest hij ook laden in Nijmegen. Bij de afslag Vaassen herinnerde hij zich dat hij als jongen van 8 met zijn ouders bij het graf van Mussen was geweest. William Mussen was de broer van zijn oma. Hij belde zijn moeder en kreeg het nummer van Hans Achterbergh door.

Ze zijn naar de begraafplaats gegaan en hebben daar een tijd met elkaar gesproken. De vrachtwagen werd ergens geparkeerd en ze zijn naar de crashplek van de Halifax gegaan aan de laan van Fasna en naar het Museum Vaassen Historie, waar Karl de uitlaat van een van de motoren in handen nam. Hij was erg onder de indruk van alles wat hij had gezien die dag en bleef die nacht bij Hans en Gerri slapen en vertrok de volgende morgen weer naar Nijmegen.

Een merkwaardig verhaal kregen we begin november 2014. Het verhaal van Mrs Jill Mitchell. Ze was 18 maanden oud toen haar vader William Mussen werd neergeschoten. Jill heeft pas recent gehoord wie haar biologische vader was, haar moeder heeft het haar pas verteld vlak voor ze stierf. Ze zocht overal naar het verhaal van haar vader en plaatste een advertentie in een krant in Wales. Zo kwam zij in contact met David Griffin in Australie,de enige overlevende van de neergestorte Halifax. David heeft haar bezocht in Engeland en haar verteld over Broken Wings . Ze wil in de toekomst ook de graven in Vaassen bezoeken.

Nabestaanden ontvangen ook het boekje “Untill the Bitter End”, een Engelstalige beknopte uitgave over de crashes in de gemeente.

“Poppyday” in Vaassen; 5e graf is van  William E Mussen op 28-09-1943 neergestort aan de Laan van Fasna. Hij was toen 23 jaar!100_6346b kl