Concert “Melodie van Vrijheid” op 23 april 2022

Bevrijdingsconcert 23 april 2022; “Melodie van Vrijheid”.

De stichting “Broken Wings ’40-‘45” draagt bij aan het “belevingsaspect” bij het concert “Melodie van Vrijheid”; een muzikale herdenking van 77 jaar vrijheid gemeente Epe door het Interkerkelijk koor “To You“.

Vaassen, Emst, Oene en Epe werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd door Canadese troepen. Dat gebeurde met Operatie “Cleanser”; het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe. De bevrijding vond plaats op 17, 18 en 19 april 1945.

Het Interkerkelijk koor “To You”, o.l.v. dirigent Henk van der Maten, voert op zaterdag 23 april 2022 een bijzonder concert uit, met instrumentale begeleiding van diverse professionele musici. Dit concert krijgt een multimediale dimensie doordat “Broken Wings” een belangrijke bijdrage levert met passende foto’s en filmbeelden die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Epe en de omliggende dorpen. De kern van het muzikale deel van het concert wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk, Beekstraat 1, 8162 HA Epe.

Informatie: https://toyouepe.nl