Uitreiking Broken Wings Sterren

Maandag 13 juli 2020 werd op het schoolplein van de R.K. Gerardus Majellaschool, Boxhofstede, Vaassen officieel de herrinneringster 75 jaar Vrijheid 1945 – 2020 uitgereikt.
De ruim 4.000 sterren werden in ontvangst genomen en worden op een later tijdstip aan alle basisschoolleerlingen in de gemeente Epe zullen worden uitgereikt.

Tijdens de ceremonie gaf bedenker van de ster, Jan Duinstee, uitleg over het hoe en waarom deze ster wordt uitgereikt aan alle leerlingen van het basisonderwijs in de gemeente Epe.

Voormalig bedrijf ‘Industrie’ (nu Royal Vaassen geheten) heeft kort na het einde van WOII voor de schooljeugd in Vaassen een ster laten maken met als opschrift : 1940 – 1945.

Broken Wings bestuurslid Jan Duinstee, die deze ster altijd heeft bewaard, vond enkele sponsors bereid (o.a. Gerard Klink) eenzelfde exemplaar met andere opdruk te laten maken voor alle basisschoolleerlingen in onze gemeente als herinnering aan 75 jaar VRIJHEID.

Voorzitter van stichting Broken Wings ’40 – ’45, Adrie Pol, hoopt dat de leerlingen van nu later nog eens terugdenken aan dat bijzondere jaar 2020. Het jaar waarin we de Vrijheid herdachten maar niet konden vieren vanwege het Covid-19 virus.

De eerste ster werd door Jan Duinstee aangeboden aan Jara Klink. Jara overhandigde een ster daarna aan Wethouder Erik Visser. Die ster stond symbool voor de ruim 4.000 sterren die later aan alle basisschoolleerlingen worden uitgereikt.

Lees ook het artikel hierover in De Stentor

Zie ook: Sterrenregen van Jan Duinstee.

Foto’s volgen binnenkort.