IN Memoriam Bartholomeus Cornelis Bakker (Bart)

Bussum, 24 april 1933                                                                                        Epe, 26 maart 2021

Deze week ontving “Broken Wings ’40-‘45” het overlijdensbericht van Bart Bakker. Bart was als lid van de groep “Oud Mariniers” onder leiding van Jaap van Huffelen altijd aanwezig bij onze herdenkingen in de gemeente Epe. Uit de verhalen die wij na afloop met hem deelden bleek zijn betrokkenheid bij deze herdenkingen. Hij vertelde dan de verhalen en ervaringen over zijn jonge jaren tijdens WOll.

Graag vertelde hij die ook aan kinderen op scholen. Hij ging soms mee naar een school om zijn ervaringen te vertellen. Hij deed dat dan met passie. Vaak vertelde hij over zijn oorlogsjeugd in Hilversum. Hij deed dit ook als wij hem vroegen om mee te gaan als Broken Wings jaarlijks in Epe met een stand op de Cultuurmarkt stonden. Daar vond hij het fijn om met mensen in gesprek te raken en zijn ervaringen met hen te delen.
Wij blijven Bart herinneren als een aimabel man die zijn levensverhalen wilde doorgeven aan iedereen die het wilde horen. Hij wilde je iets wilde meegeven.

Bart is na de dankdienst op 1 april in Heerde begraven op de begraafplaats Nieuw Valkeveen in Naarden.