Bevrijdingsconcert 18 april 2020; “Melodie van Vrijheid”.

Alle festiviteiten van Stichting Vrijheid in Gemeente Epe in het kader van 75 jaar Vrijheid zijn afgelast. Enkele activiteiten zullen mogelijk verplaatst worden naar een later tijdstip. Informatie hierover t.z.t. in lokale media.

Bevrijdingsconcert 18 april 2020; “Melodie van Vrijheid”.

Broken Wings zorgt voor het “belevingsaspect” bij het concert “Melodie van Vrijheid”; een muzikale herdenking van 75 jaar vrijheid gemeente Epe door het Interkerkelijk koor “To You”.

Vaassen, Emst, Oene en Epe werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd door Canadese troepen. Dat gebeurde met Operatie “Cleanser”; het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe. De bevrijding vond plaats op 17, 18 en 19 april 1945.

Het Interkerkelijk koor “To You”, o.l.v. dirigent Henk van der Maten, voert op zaterdag 18 april 2020 een bijzonder concert uit, onder begeleiding van diverse professionele musici. Dit concert krijgt een multimediale dimensie doordat Broken Wings de muziek aanvult met passende foto’s en filmbeelden. De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk, Beekstraat 1, 8162 HA Epe.

Informatie: https://toyouepe.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.