Nieuws uit Vaassen

Er is heel wat gebeurt de laatste weken in en rond Vaassen. Allereerst hebben we de herdenking in Gortel gehad, altijd weer een indrukwekkend gebeuren.

12 April was ook een feestelijke dag, Gelredag met uitzending van RTV Gelderland vanuit het museum Vaassen Historie met extra aandacht voor de expositie over de april/mei staking in WO2,een  modeshow in de Dorpsstraat, een lezing in de Rank en een film in de Cannenburgh.

Ook de bevrijding van Vaassen werd gevierd. Met de Gerarda Majellaschool was er een herdenking bij de zuil aan de laan van Fasna, waar de Halifax EB 215 is neergestort -op september  75 jaar geleden- waarvan David Griffin de enige overlevende is. Broken Wings en de school hielden hier een ceremonie om ons hier aan te herinneren met medewerking van de oud mariniers.

Bericht voor de donateurs: Uw bijdrage zal ca 2 mei worden afgeschreven. Dank u voor uw steun, soms al vele jaren. Bent u nog geen donateur maar wilt u ons toch steunen? Maak een gift over naar Broken Wings NL02RABO 0317 5671 23.  Broken Wings is een ANBI, dwz dat uw gift belasting aftrekbaar is.

 

Dit bericht is geplaatst in donateurs, Historie, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.