Slag om Arnhem – Airborne Museum

In het zuiden van Nederland herdenkt men nu 70 jaar bevrijding. In diverse plaatsen langs de route van het Market Garden offensief zijn herdenkingen georganiseerd. Veel informatie over de slag om Arnhem is te vinden in het Airborne Museum:

 

AIRBORNE MUSEUM PRESENTEERT SLAG OM ARNHEM IN EUSEBIUSTOREN

‘SLAG OM ARNHEM – 70 JAAR ONVOLTOOID VERLEDEN’ presenteert een fascinerend en bewogen hoofdstuk uit de Arnhemse oorlogsgeschiedenis VANUIT HET OOGPUNT VAN MILITAIREN EN BURGERS. En dat met een magnifiek uitzicht vanuit de 93 METER HOGE EUSEBIUSTOREN over de hele regio waaronder de John Frost brug. ‘Slag om Arnhem – Onvoltooid Verleden’ is te zien VAN 18 SEPTEMBER T/M 31 AUGUSTUS 2015. De entreeprijs bedraagt €6,00.

 

Lees alles over deze presentatie op de website

 

PROGRAMMA 70 JAAR SLAG OM ARNHEM

 

Het Airborne Museum staat met name stil bij het veelal ONVERTELDE VERHAAL van de evacuatie van de BURGERS met de tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ [3].

MUSEUM ARNHEM en het Airborne Museum ‘Hartenstein’ trekken samen op in het project Assessing Reasons for Failure. KUNSTENAARSCOLLECTIEF SUZE MAY SHO vond een groot aantal objecten in het Airborne Museum dat zij opneemt in een installatie in de KOEPELZAAL van Museum Arnhem en daarmee de bezoeker een ander perspectief geeft op de traumatische Slag om Arnhem en de daaropvolgende evacuatie van de bewoners.

Het Airborne Museum ondersteunt STICHTING DRIEL-POLEN bij de inrichting van een NIEUW INFORMATIECENTRUM over de 1STE POOLSE ONAFHANKELIJKE PARACHUTISTENBRIGADE en haar strijd tijdens de Slag om Arnhem bij het dorp Driel.

MEER over 70 jaar Slag om Arnhem en het Airborne Museum op onze website

Het COMPLETE OVERZICHT VAN ALLE ACTIVITEITEN in de herdenkingsmaand is te vinden op de website van Stichting Airborne Herdenkingen

 

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

 

OKTOBER IS MAAND VAN DE GESCHIEDENIS met het thema ‘Vriend en Vijand’.

Het Airborne Museum trakteert bezoekers op een verrassende ROUTE, creatieve ACTIVITEITEN en ontroerende VERHALEN. Op verschillende plekken in het museum worden bijzondere vriendschappen en onverwachte vijanden zichtbaar in de speciale VRIEND & VIJAND ONTDEKKINGSROUTE.

In de HERFSTVAKANTIE van 11 tot en met 26 oktober kunnen kinderen vanaf

6 jaar (en hun (groot)ouders) GRATIS een AIRBORNE VRIENDSCHAPSARMBANDJE maken in de Hall of Fame. Hier horen ze bovendien het BIJZONDERE VERHAAL van de speciale vriendschapsarmband en TWEE AIRBORNE PILOTEN die elkaar tijdens de Slag om Arnhem kwijtraakten.

Op de GELDERSE MUSEUMDAG (zaterdag 18 oktober) bezoek je het museum voor maar €1!

 

ONS ADRES:

Airborne Museum ‘Hartenstein’

Utrechtseweg 232 Oosterbeek

6862 AZ Netherlands

 

Zie  ook   www.marketgarden70.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.