Historie

Het ontstaan van de stichting

Op feestelijke wijze werd op 17 april 1995 in aanwezigheid van de bevrijder van toen, de Canadees Roger Jean-Marie, herdacht dat het dorp Vaassen 50 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse overheersing gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Daarbij werd niet vergeten om ook aandacht te schenken aan de in Vaassen en omgeving gesneuvelde en begraven bemanningen van aldaar neergestorte geallieerde vliegtuigen.
In aanwezigheid van hun nabestaanden werd tijdens een indrukwekkende herdenkingsdienst stilgestaan bij het offer dat deze jonge mensen brachten: zij gaven hun leven voor onze vrijheid.
Om uitvoering te geven aan de wens van veel nabestaanden nl. om een vervolg te geven aan deze herdenking werd, op initiatief van enkele inwoners van Vaassen, op 28 november 1997 stichting Broken Wings ’40 – ’45 opgericht.

Een lang gekoesterde wens, de oorlogscollectie permanent exposeren ging in vervulling op 17 april 2009. Toen werd Museum Vaassen Historie geopend, waar Broken Wings haar collectie tentoonstelt.

Lees hier meer over de expositie in Museum Vaassen Historie

Engelse Gasten

Engelse gasten in Vaassen, 1995

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.