Herinrichting Museum Vaassen Historie- Voltooid!

De regelmatige bezoekers van het Museum Vaassen Historie was het al opgevallen;

WEGENS VERBOUWING GESLOTEN

Er wordt hard gewerkt en het volgend persbericht is verstuurd:

Herinrichting Museum Vaassen Historie

Er wordt hard gewerkt in het Vaassens Museum aan de Dorpsstraat.Nadat de laatste kerstgroepjes waren ingepakt kon de geplande herinrichting van start gaan.Toen vorig jaar bekend werd dat KUVA niet langer gebruik wilde maken van de expositieruimte in het museum, werd het besluit genomen om niet alleen met de vrijgekomen ruimte aan de slag te gaan, maar te kiezen voor een totale metamorfose.

Stichting Broken Wings,een van de participanten van Museum Vaassen Historie gaat daar met een nieuwe aankleding en presentatie volledig in mee.

De werkgroep inrichting hield zich in samenwerking met nog een aantal vrijwilligers in de afgelopen weken bezig met afbreken,opbouwen,schilderen en inrichten. Plannen voor de nieuwe inrichting waren er genoeg.

Trouwe bezoekers van het museum zullen bij de heropening verrast opkijken over de ontstane ruimte en de wijze waarop deze weer is ingevuld.Nieuwe elementen zijn aan het museum toegevoegd,echter we verklappen nog niets. Zodra het museum weer toegankelijk is voor het publiek wordt in het Vaassens Weekblad hierover bericht gedaan. De woensdagmiddag behoort dan ook tot de openingstijden van het museum, een mooie gelegenheid dus om met de kinderen of de kleinkinderen een bezoek te brengen.                                                                              Nu wordt nog volop werk verricht, belangstellenden moeten dus nog even geduld hebben.                                                                                                                       Frans Schumacher

 

Het gaat er fantastisch uitzien, maar dit brengt voor Broken Wings natuurlijk wel een hoop extra kosten met zich mee.  Helpt u ons met een (extra) bijdrage ?  Dat kan op rekening nr NL02RABO0317 5617 23  tnv   Stg Broken Wings.

 (NB: Stg Broken Wings is een ANBI, dwz dat uw gift belasting aftrekbaar is)

De herinrichting van de expositieruimte van Broken Wings is voltooid. 

  In het voorjaar 2015 werd door een werkgroepje van Broken Wings onder supervisie van Frank Everards, Jan Duinstee en Hans Achterbergh voorzichtig begonnen om de wensen rond een noodzakelijke herinrichting van de B.W. expositieruimte in kaart te brengen. De ruimte die beschikbaar was had zijn beperkingen en uitbreiding was niet mogelijk. Besloten werd daarom een andere en meer eigentijdse en effectievere indeling te realiseren, De hiervoor benodigde financiën werden deels verkregen uit eigen middelen en deels gefaciliteerd door museum Vaassen Historie.

Nu , na bijna twee jaar is de herinrichting van de Broken Wings expositieruimte voltooid en het resultaat mag er zijn! Het geheel vernieuwde museum en de nieuwe Broken Wings Expositieruimte zijn inmiddels weer voor het publiek toegankelijk.  De officiële opening vindt binnenkort plaats

Museum Vaassen Historie is nu ook op woensdagmiddag geopend!

De openingstijden zijn: woensdag,donderdag en vrijdag  van 1400 – 1700  en                                        zaterdag                                            van 1100 – 1600

De toegang is gratis.

 

 

Dit bericht is geplaatst in donateurs, Educatie, Foto's, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.