Onthulling zuil ter herdenking bevrijding door Roger Jean Marie

Op 17 april 2015 werd aan de Apeldoornseweg in Vaassen bij huisnummer 133 een zuil onthuld ter herinnering aan de bevrijding, precies 70 jaar daarvoor. De Canadese verkenner Roger Jean Marie reed toen op zijn Harley Davidson motor voorzichtig het dorp Vaassen in. Hij werd uitbundig door de inwoners van Vaassen toegejuicht.

De zuil werd onthuld door de heren E.Visser en R.Scholten, wethouders van de gemeente Epe in bijzijn van dhr en mevr Salman, op wiens adres Roger Jean Marie nog overnacht heeft.  Welkom en dankwoord werd uitgesproken door Hans Achterbergh, voorzitter van Broken Wings. Gerjan Roos blies The Last Post tijdens de ceremonie.

Na afloop kon er worden nagepraat in “de Wieken” in VaassenDSCN2691k DSCN2695k DSCN2697k

Dit bericht is geplaatst in Historie, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.