Nieuws

 
Cheque Vaasaqua 25 jaar
Vrijdag, 11 oktober 2019, heeft Broken Wings een cheque van 1500 euro heeft ontvangen van de 25 jaar jubilerende stichting Vaasaqua. We willen hiermee het realiseren van de tentoonstellingen “75 jaar bevrijding” ondersteunen.

Naast deze ondersteuning zijn andere financiële ondersteuning, hoe groot dan ook, welkom is.
 

Broken Wings en NLDOET 2020
Ook stichting Broken Wings doet in 2020 mee  aan NLDOET op 13 en 14 maart. De inzet van vrijwilligers wordt gevoeld als het kloppend hart van veel sociale initiatieven in Nederland.

David Griffin 99 jaar
Donderdag 6 september jl. werd David Griffin 99 jaar. Van zijn dochter en schoonzoon,  Jeanne en Bob Bishop ontvingen wij bericht dat hij deze dag samen met zijn familie vierde bij zijn oudste dochter in Mollymook aan de zuidwest kust (Australië).

Pleinmarkt Cultuur en Welzijn 2019
Op zaterdag 14 september vindt in de Hoofdstraat en rond de Grote Kerk van 10.30 – 15.00 uur de jaarlijkse Culturele Pleinmarkt Epe plaats.
Deze Pleinmarkt biedt aan verenigingen, stichtingen, niet-commerciële instellingen en organisaties een platform om zich op het gebied van Kunst, Cultuur en Welzijn te presenteren.

Inzameling voorwerpen gerelateerd aan WOII voor Expositie 2020
In het kader van de viering 75 Jaar Vrijheid in 2020 bereidt stichting Broken Wings ’40 – ’45 een expositie voor waarin zij diverse aspecten wil belichten uit de meest donkere periode in onze jongste geschiedenis.

Herdenkplek voor de Familie van Essen
Donderdag 18 april 2019 was het zover, de plechtige ingebruikname van de herdenkplek voor de Familie van Essen.
De wens voor de gedenkplaats werd door veel Epenaren al jaren gewenst. Voor deze gedenkplaats is jaren gelobbyd en door de trage gemeentelijke besluitvorming is het nu pas gerealiseerd.

Vertellingen Oude Begraafplaats Epe (Tongerenseweg)
Op donderdag 11 april tussen 9.00 – 15.00 uur vonden er vertellingen plaats op Oude Begraafplaats in Epe (Tongerenseweg) aan de brugklassen C.C. De Noordgouw uit Heerde.

Air Gunners-herdenking door Broken Wings en Ver. Gortel-Niersen
Ter nagedachtenis aan de bemanning van de Short Stirling R9168, die op 16 december 1942 neerstortte in het Gortelse bos, organiseert stichting Broken Wings ’40 – ’45 samen met Vereniging Gortel-Niersen

Remembranceday in Epe en Vaassen
Op 10 november 2018 werd op de begraafplaatsen in Epe en Vaassen de Remembranceday ceremonie gehouden. Op Remembranceday worden in Engeland en de andere Conmmonwealth landen de gevallenen herdacht van

Iron Harry
Onlangs kregen we bericht dat Harry Iron is overleden. Harry was een van de ” airgunners”, de oude veteranen die vroeger aanwezig waren bij de herdenkingen  in