Nieuws

Afgelasting Poppy Day herdenkingen 2020

Het bestuur van Broken Wings heeft na zorgvuldige afweging besloten de voor dit jaar geplande Poppy Day herdenkingen in Epe en Vaassen af te gelasten.

Het blijkt niet mogelijk om, i.v.m. Covid-19, de veiligheid van zowel deelnemers, bezoekers als onszelf te kunnen waarborgen.

Wij hopen dat 2021 in veel opzichten een herstart inhoudt van ons gewone leven.

Bestuur stichting Broken Wings.

Bericht van David Griffin
Lees verder

Bericht van Kate Gilbert
Vrijdag 31-01-2020 ontvingen we een berichtje van Mrs Kate Gilbert, die in 2009 samen met haar ouders aanwezig was bij de onthulling van het monument bij de Bartjesbrug in Oene, de plek waar de Avro Lancaster LL840

Ze’ev Bar (88) overleden
Maandag 04-12-2019 is Ze’ev Bar overleden. Hij woonde – als Walter Bartfeld – van begin tot eind in Het Verscholen Dorp in de bossen bij Vierhouten.
In de bossen bij Vierhouten doken in de Tweede Wereldoorlog tussen april 1943 en oktober 1944 zo’n honderd onderduikers onder. Bar was de oudste nog in leven zijnde onderduiker die de voltallige periode in Het Verscholen Dorp verbleef.

Cheque Vaasaqua 25 jaar
Vrijdag, 11 oktober 2019, heeft Broken Wings een cheque van 1500 euro heeft ontvangen van de 25 jaar jubilerende stichting Vaasaqua. We willen hiermee het realiseren van de tentoonstellingen “75 jaar bevrijding” ondersteunen.
Naast deze ondersteuning zijn andere financiële ondersteuning, hoe groot dan ook, welkom is.

Broken Wings en NLDOET 2020
Ook stichting Broken Wings doet in 2020 mee  aan NLDOET op 13 en 14 maart. De inzet van vrijwilligers wordt gevoeld als het kloppend hart van veel sociale initiatieven in Nederland.

Inzameling voorwerpen gerelateerd aan WOII voor Expositie 2020
In het kader van de viering 75 Jaar Vrijheid in 2020 bereidt stichting Broken Wings ’40 – ’45 een expositie voor waarin zij diverse aspecten wil belichten uit de meest donkere periode in onze jongste geschiedenis.

Herdenkplek voor de Familie van Essen
Donderdag 18 april 2019 was het zover, de plechtige ingebruikname van de herdenkplek voor de Familie van Essen.
De wens voor de gedenkplaats werd door veel Epenaren al jaren gewenst. Voor deze gedenkplaats is jaren gelobbyd en door de trage gemeentelijke besluitvorming is het nu pas gerealiseerd.

Vertellingen Oude Begraafplaats Epe (Tongerenseweg)
Op donderdag 11 april tussen 9.00 – 15.00 uur vonden er vertellingen plaats op Oude Begraafplaats in Epe (Tongerenseweg) aan de brugklassen C.C. De Noordgouw uit Heerde.

Air Gunners-herdenking door Broken Wings en Ver. Gortel-Niersen
Ter nagedachtenis aan de bemanning van de Short Stirling R9168, die op 16 december 1942 neerstortte in het Gortelse bos, organiseert stichting Broken Wings ’40 – ’45 samen met Vereniging Gortel-Niersen

Iron Harry
Onlangs kregen we bericht dat Harry Iron is overleden. Harry was een van de ” airgunners”, de oude veteranen die vroeger aanwezig waren bij de herdenkingen  in