Activiteiten april 2023

13 april : 

van 11.00 – 12.00 uur

zal Adri Pol, voorzitter van stichting Broken Wings,  een gastles verzorgen voor leerlingen van groep 7/8 op CBS Het Mosterdzaadje te Gortel ter voorbereiding op de herdenking die plaatsvindt                                                                                      

van 13.00 – 14.00 uur :

n aanwezigheid van alle leerlingen (ca. 110) van de school bij het T for Tommy monument aan het Veenwegje te Gortel.

15 april :              13.30 uur

Onthulling van 2 Broken Wings gedenkzuilen op de begraafplaats aan de Apeldoornseweg in Vaassen. Het betreft de onthulling van een zuil ter herinnering aan David Griffin, enig overlevende van de neergestorte Halifax EB 215. De leistenen gedenkzuil voor David, is geplaatst naast zijn omgekomen vrienden. Tevens wordt hier een gedenkzuil onthuld (vervanging voor de reeds bestaande houten gedenkzuil) ter herinnering aan Riekie Stewart – Mulder ten Kate.

Na jaren van onderzoek is stichting Broken Wings ’40 – ‘45 erin geslaagd een duurzame vervanging te vinden voor de houten gedenkzuilen waarvan de eerste (voor Riekie Stewart-Mulder ten Kate) op 9 november 2002 werd onthuld. Met de onthullingen op 15 april wordt een begin gemaakt om de bestaande houten zuilen in de komende jaren successievelijk te vervangen door leistenen zuilen.

15 april :              16.00 uur

Broken Wings insigne

Uitreiking van het Broken Wings insigne, postuum toegekend aan de heer en mevrouw Hans en Grietje Stokkink – Jonker te Oene die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor vrede, vrijheid en veiligheid. De uitreiking geschiedt aan de zonen van het echtpaar Stokkink in het Cultuurhistorisch Museum te Oene.

T for Tommy herdenking 2023

22 april :    14.00 uur
                                  
Jaarlijkse herdenking door stichting Broken Wings in samenwerking met Vereniging Gortel-Niersen bij het T for Tommy monument te Gortel ter herinnering aan de hier neergestorte Short Stirling R 9168, waarbij zes van de zeven vliegers omkwamen. Zij werden begraven op de Oude Begraafplaats, Tongerenseweg in Epe.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.